Auton hinaus onnistuu vuorokauden ympäri

Julkaistu: 30 November 2020

Oletko ollut tilanteessa, jossa automatka on syystä tai toisesta loppunut kuin seinään? Ehkä autoon on tullut vika, rengas on puhjennut tai sattunut jopa onnettomuus. Tässä blogikirjoituksessa kerron mitä näissä tilanteissa tulee tehdä. Joissakin tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon, mutta usein myös hinauspalvelu voi auttaa.

Laita hätävilkut päälle heti, kun huomaat autossasi jotakin erikoista

Jos huomaat autossasi ajon aikana jotakin vikaa, tulee auto pysäyttää mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan ja tutkia onko se kunnossa. Vasta kun tästä on varmistuttu, on matkaa turvallista jatkaa. Usein auto ei pysähdy noin vain, vaan se antaa etukäteen varoitusmerkkejä viasta. Näin sinulla on aikaa ohjata autosi pois muiden tieltä. Muista myös laittaa hätävilkut päälle samantien, jotta muut ymmärtävät varoa sinua. Moottorin tai muun auton osan vian lisäksi äkillisen pysähtymisen tarpeen saattaa aiheuttaa renkaan puhkeaminen. Tällöin on tärkeää keskittyä pitämään auto hallinnassa, sillä puhjennut rengas vaikuttaa suuresti auton ohjattavuuteen.

Joskus syystä tai toisesta auto voi ajautua ojaan. Suomen talvessa on haastava ajaa ja kokenutkin kuski saattaa tehdä kohtalokkaan virhearvion. Maanteillä ajaessa myös villieläimet aiheuttavat useita tilanteita, joissa auto ajautuu pois tieltä tai vaurioituu.

Hinaus pelastaa kuljettajan pulasta

Jos henkilövahinkoja ei ole sattunut, tilaa paikalle hinausauto. Yleensä hinaus onnistuu nopeallakin aikataululla. Auto viedään korjaamolle, ja itsellesi voit joidenkin palveluntarjoajien kautta saada sijaisauton, jolla jatkaa matkaa. Palvelun voi nykyään tilata niin puhelimitse, netissä kuin erilaisilla sovelluksilla. Jos vakuutuksesi kattaa hinaamisen, et parhaassa tapauksessa joudu itse maksamaan palvelusta paljoakaan. Suuri osa hinauspalveluista toimii vuorokauden ympäri ja ne pystyvät auttamaan niin henkilöautojen kuin vaikkapa rekkojenkin hinaamisessa. Tällainen on esimerkiksi Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy.

Henkilövahinkojen kohdalla on tietenkin ensisijaista soittaa paikalle ambulanssi ja poliisi, jotta loukkaantuneet saadaan turvaan. Onnettomuudessa osallisena olleet autot hinataan pois vasta kun tilanne on selvitetty.

Yllättäviin tilanteisiin on hyvä varautua. Autossa tulisi olla ainakin ensiapupakkaus, varoituskolmio ja huomioliivit. Kun ajat autosi tien sivuun ja poistut siitä, muista aina ottaa huomioon oma turvallisuutesi. Tee itsesi näkyväksi heijastimilla tai huomioliiveillä.

jaa