Posts

 • Auton ylösveto ojasta kannatta tehdä oikealla tavalla

  Auton ajautuminen ojaan voi olla stressaava ja pelottava kokemus kuljettajalle. Tällainen tilanne voi tapahtua säänolosuhteiden, tieolosuhteiden tai kuljettajan virheiden seurauksena. Onneksi on olemassa menetelmiä auton turvalliseksi ja tehokkaaksi nostamiseksi ojasta, jotta vahingot voidaan minimoida ja matkaa voidaan jatkaa.   Kannattaa arvioida tilanne huolellisesti On tärkeää pysyä rauhallisena ja arvioida tilanne huolellisesti. Kuljettajan ja matkustajien turvallisuus on ensisijainen huolenaihe, joten on tärkeää varmistaa, ettei kukaan loukkaantunut onnettomuuden seurauksena. Seuraavaksi on hyvä tarkistaa auton tila ja arvioida, onko se turvallista yrittää nostaa pois ojasta vai tarvitaanko paikalle hinauspalvelu.
  [lue lisää]

 • 24/7 tiepalvelu – apua vuorokauden ympäri!

  Autolla liikkuminen voi olla mukavaa, mutta joskus siitä voi tulla myös erilainen kokemus, kun on ennalta ajatellut. Erityisesti silloin, kun auto jättää tien päälle tai on käyttökelvoton. Silloin tarvitaan nopeaa ja ammattitaitoista apua, joka on saatavilla 24/7. Tässä blogissa käymme läpi, miksi 24/7 tiepalvelu on tärkeä palvelu ja kuinka se voi auttaa monessa tienpäällä syntyvässä ongelmassa. Nopea tiepalvelu auttaa, jos auto jättää pulaan Erityisesti keväisin ja syksyisin, sääolosuhteet voivat olla arvaamattomia ja auto saattaa hajota yllättäen.
  [lue lisää]

 • Kuorma-auton korjaus nopeasti

  Kuorma-autot kuuluvat raskaaseen kalustoon. Yleistäen voi todeta, ettei yksikään kuorma-auto liiku tien päällä vapaa-ajan tarkoituksessa, vaan ne kaikki ovat työajossa. Tästä syystä on olennaisen tärkeää, että vian ilmaantuessa auto pääsee nopeasti korjaamolle. Jarrujärjestelmä kuntoon Yksi ajoturvallisuuden kannalta tärkeimmistä asioista raskaasta kalustosta puhuttaessa on toimiva jarrujärjestelmä, joka koskee myös raskaan kaluston perävaunuja. Jarrujen korjausta ja huoltoa ei voi tehdä mikä hyvänsä korjaamo, vaan sellainen jolla on riittävästi kapasiteettia ja ammattitaitoa. Jarrujen korjaukseen ja huoltoon on haettava erilliset luvat, jotka täytyy Suomessa hakea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
  [lue lisää]

 • Raskaskaluston hinaus vaatii osaamista ja oikeat välineet

  Raskaskaluston hinaus on astetta vaativampi urakka kuin henkilöauton tai muun pienemmän kulkuvälineen hinaus. Raskaskalusto, kuten kuorma-autot, linja-autot ja työkoneet vaativat myös astetta raskaamman hinauskaluston niitä liikuttelemaan. Kuorma-autoille tai linja-autoille hinauksen tarve tulee yleensä silloin, kun ne eivät pysty enää omin voimin liikkumaan, esimerkiksi teknisen tai mekaanisen vian tai muun syyn vuoksi. Työkoneita taas liikutellaan usein työmaalta toiselle, koska monet niistä eivät ole tarkoitettu, tai niillä ei pysty ajamaan muun liikenteen seassa.
  [lue lisää]

 • Auton hinaus onnistuu vuorokauden ympäri

  Oletko ollut tilanteessa, jossa automatka on syystä tai toisesta loppunut kuin seinään? Ehkä autoon on tullut vika, rengas on puhjennut tai sattunut jopa onnettomuus. Tässä blogikirjoituksessa kerron mitä näissä tilanteissa tulee tehdä. Joissakin tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon, mutta usein myös hinauspalvelu voi auttaa. Laita hätävilkut päälle heti, kun huomaat autossasi jotakin erikoista Jos huomaat autossasi ajon aikana jotakin vikaa, tulee auto pysäyttää mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan ja tutkia onko se kunnossa.
  [lue lisää]

 • Auton omistaja: Älä unohda auton ilmastointihuoltoa, öljynvaihtoa ja muita tärkeitä juttuja

  Auton omistajalla on monta asiaa, mitkä kannattaa pitää mielessä jos haluaa että auto pysyy hyvässä kunnossa pitkään. Tässä kirjoituksessa muistutellaan niistä asioista.   Vaihda öljyt Öljynvaihdot ja suodattimien tarkistus on ensisijaisen tärkeää auton moottorin toiminnan kannalta. Öljynvaihdossa nimensä mukaan vanha öljy otetaan pois ja myös öljysuodatin vaihdetaan sekä varmistetaan muiden osien tiiveys. Jos öljyä on liian vähän sen huomaa auton moottorin huonona tehona. Onneksi autossa on öljyn merkkivalo, joten jokainen autoilija tietää milloin öljyn määrä on hälyyttävällä tasolla.
  [lue lisää]